marți, ianuarie 05, 2010

Rebut

Intotdeauna vom vrea putin mai mult, fie ca e vorba de viata sau de Mozartkugel. De la o vreme insa, majoritatea lucrurilor sunt create in cantitati bine definite: notele la mate nu mai sunt 8 sau 10, ci 9,49; relatiile au inceput intr-o zi de 29 si s-au incheiat intr-o zi calduroara, cu 24 de grade si presine atmosferica scazuta; epoca revistelor s-a adunat intr-un teanc de 53 de centimetri si stagneaza. Dupa ce ne-am depasit termenul de valabilitate, prezenta ta devine un narcotic: conversatiile plate, imperfectiunea corpurilor noastea si privirile care ne fug dupa alte persoane din sala demonstreaza ca ceea ce as fi denumit intr-o zi "noi" e expirat inca din fabrica.

M.: si acum gandesc cu litere mari. cred ca s-a spart firul.. si curge net pe undeva... Poate ar trebui sa ma declar octogenara prematura si sa pun capat exuberantei aparente, "de salon". Inserata inainte de vreme, exista undeva in corpurile noastre o fisura pe unde se scurg bataile accelerate ale inimii si sunt inlocuite cu ridurile intelectuale de pe frunte. Nu mai sunt gluma, ci doar rasul din fundalul camerei ce se retrage zilnic intr-un colt si isi descarca pasivitatea pe taste. Scriu pentru ca sunt furioasa pe toata lumea, pe fiecare in parte.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Toate lucrurile au fost, sunt si vor fi create in cantitati bine definite, doar trebuie sa te opresti si sa fi atent. Natura poate fi descrisa, chiar prea eficient, de ecuatii matematice, dar nu trebuie sa incercam sa gasim toate ecuatiile matematice din Univers ci trebuie sa intelegem ca Universul este el insusi o structura matematica, care, ca si omul, a ajuns la o complexitate atat de mare ca a devenit de sine contienta. Aceasta teorie este demonstrabila daca facem referire la Teoria Sirurilor (String Theory) care va putea descrie Universul in totalitate si deci va fi o structura matematica multidimensionala.

Shalimar spunea...

Si totusi ne chinuim sa gasim ecuatii matematice complexe si o teorie unificata care sa ne lamureasca daca ceea ce vedem corespunde intr-adevar realitatii, daca putem calatori in trecut prin gauri de vierme si daca tot ceea ce vedem are un debut si un sfarsit. Dar, la urm urmei, daca nu ne-am chinui atat de mult cu fizica si cu literatura sa raspundem curiozitatii, probabil ca nu ne-am mai numi oameni. Nelamuririle cresc deci in complexitate in acelasi ritm cu fiinta umana.

Q.E.D. (ca sa incheiem in acelasi ton)

Anonim spunea...

to be curios is to be human :D ... also curiosity killed the cat, so thank God we are not cats :))

Shalimar spunea...

abia am fost comparata azi cu o pisica:))

Trimiteți un comentariu