miercuri, septembrie 09, 2009

X

Pe toate le vezi. Floraresei timide care danseaza balet printre ghivece dupa inchiderea magazinului ii arunci bilete in posta. Sticlei ii atarni o margareta de gat si mentii un moment de liniste in cinstea celei ce i-a umplut odata trupul. In fata masinilor devii brusc timid si iti apropii mana tremurand de oglinda retrovizoare in care nici macar nu indraznesti sa te uiti. Iti continui drumul cu privirea in pamant si dorinta de a fugi cu ea in lume, tu si volanul imbratisati pe veci sau cel putin pana cand s-ar sfarsi benzina. Vioara o sprijini de perna cand stingi lumina si ii mangai corzile ca sa te asiguri ca nu a fugit cu altul. Esti de o gelozie ce tinde spre paranoia, ti se pare ca toti vor sa ti le fure, asa ca nu vorbesti niciodata cu ceva de gen masculin, ii declari pur si simplu razboi: celui care tine contabilitatea florariei, romului varsat pe mese, instructorului care iti zice incontinuu sa nu tragi atat de brutal de ambreiaj, sa schimbi fin vitezele, arcusului pe care il acuzi de incest cand se umple camera de o gama minora.
Pe toate le vezi, mai putin pe mine. Ma saruti pe frunte uneori si imi spui ca ar fi trebuit sa iti fiu sora mai mica. Imi pare rau, dar povestea asta e impotriva principiilor mele.

3 comentarii:

Razvan spunea...

Shalimar, vrei sa stii un lucru? Un sarut pe frunte e cel mai tandru gest pe care il poate face un barbat! Iar sora mai mica e femeia pe care o iubeste cel mai mult! Poate ca intr-o zi sora mai mica va ajunge la bien-aimee n'est-ce pas?

Shalimar spunea...

Inteleg, Razvan, dar daca un sarut pe frunte nu-mi ajunge si rolul de sora mai mica mi-a fost atribuit gresit?

Razvan spunea...

Poate ca tu nu ai rabdarea necesara. Dragostea cere rabdare Shalimar, uneori din nefericire si lacrimi. Dar pana la urma cel care insista capata ce isi doreste. Asa ca e atat de greu sa duci povara rasfatului surorii mai mici?

Trimiteți un comentariu