sâmbătă, mai 01, 2010

BAC- balul atotcomentatorului Calinescu. George Calinescu, desigur.

Langa birou se aduna sticlele: sprite, apa plata,
o cana de cafea. In dreapta am un teanc de penare, strugurele si comentarii, in stanga un colt intreg format din coloane de carti. "Experienta razboiului este una necesara arhitecturii sale sufletesti", zice critica despre Gheorghidiu. Si eu ma aflu in plin razboi, in confruntare directa cu moartea pe mai multe fronturi: constient, pentru ca va pieri in curand efectul cafelei si voi reveni de unde am pornit, adica intr-un pat; fizic, pentru ca sunt la al treilea eseu scris (3 x 6 = 18 pagini, plus/minus 2 pagini); cerebral, pentru ca, ca orice "expozant al speciei" denumita elev, imi place sa cred ca examenele sunt un genocid impotriva ariei de memorie a creierului. Barbatul de pe coperta cartii "Das Leben der anderen" are fruntea incruntata si privirea nelamurita in directia mea. Ca si Ion, eu ma zbat intre Florica aka pasiunea sfasietoare pentru a sta in fatza unui suc si a privi Republicii, si Ana aka locul la facultate, pentru ca sase ani de facultate inseamna apoi "locuri si case si vite multe".
Foile dupa care imi mulez retelele neuronala au incetat de mult sa fie operele unor critici sau profesori. Ele sunt memorate, scrise si rostite de atatia elevi, incat si-au pierdut originile si au devenit o parte a literaturii populare.
"Opera eminesciana subliniaza imposibilitatea implinirii erotice a geniului". Va rog frumos, pe toti cei cu "masculin" scris in pasaport in dreptul sexului, sa imi evitati aria vizuala pana la sfarsitul lui iulie. Daca nu au unde sa imi fuga ochii in afara de "Plumb" si pixul nu are de ce sa-mi tremure in mana, poate am o sansa sa trec cu bine bacul.

Cu stima,
domnita Ruxand(r)a

4 comentarii:

Anonim spunea...

"Va rog frumos, pe toti cei cu "masculin" scris in pasaport in dreptul sexului, sa imi evitati aria vizuala pana la sfarsitul lui iulie." -- ohh my ... asa de grav afectata ai ajuns ? eu zic sa asculti un tango-vals (cum fac eu in acest moment in aeroport "Puantecito del rio" al lui Pugliese sau "Vibrationes del alma", "Corazon del oro" a lui Quinteto Pirincho AKA Canaro) si sa te linistesti, totul este si va fi ok, apropo sa stii ca e mai grav un total overload al creierului decat un comentariu sau o poezie uitata, daca nu ma crezi, check the link :)

http://www.kidstube.com/play.php?vid=22528

PS: in ce situatie ma aflu daca nu am pasaport ? :))

Anonim spunea...

Cer copyright pentru titulatura de domniţă!
Aşadar, domniţa mea, termină cu îngrijorările, căci te aşteaptă "succesurile".

Shalimar spunea...

Ma intreb care e limita de timp pentru raspunsul la comentarii... si totusi sper ca amandoi ma veti ierta si veti intelege situatia delicata (desigur mult amplificata de mine pe plan psihologic) in care ma aflu. Acestea fiind spuse, multumesc de incurajari! Cu ingrijorarile nu prea pot termina, nu-mi sta in fine, dar exista si astfel de domnite presupun:P. Dar cat de bine suna un tango, cu fiecare comentariu la romana suna tot mai bine un tango:x! Poate doua, trei...

Razvan spunea...

Inca unul pe care l-au socat comentariile! Ca sa raman in campul textului o sa parafrazez un poet mult prea rar citit, niciodata citat serios,Ion Vine "Jos Critica! Ca s-a prostituat!" Sau ne-a prostituat pentru ca noi platim bani ca sa aiba ea orgasme pe creierii nostri?

Trimiteți un comentariu